Енерко БГ“ ООД, е създадена през 2008г. в гр. Силистра. Компанията е специализирана в производство на отоплителни съоръжения на биомаса. С внимание към детайла, и в крак с развитието на модерните технологии, проектираме и произвеждаме иновативни съоръжения с високо КПД, прецизно качество, и съвременен дизайн.
Изпълняваме поръчки като подизпълнител в сферата на машиностроенето – производство на метални изделия, детайли и възли, по задание на клиенти, заваряване МИГ-МАГ и ВИГ, прахово боядисване на метални изделия. Кооперираме се с производители в сферата на Машиностроенето, Производството на Селскостопанска техника, Леката Промишленост и други.
Произвеждаме пелетни котли, предназначени за отопление на търговски и жилищни помещения.
Произвеждаме Генератори на топъл въздух, работещи с дървесни и агро пелети, подходящи за отопление на индустриални и селскостопански помещения, оранжерии, сушилни за билки, плодове, зърнени продукти.

Фирмата ни разполага със собствена производствена база на площ от 1000м2, обучен изпълнителен и инженерен персонал. CNC металообработващи машини: Гилотини, Абканти, Три и четиривалови листоогъващи машини, CNC Плазма, CNC Щанц преса, CNC щанц машина за пробиване и бертване на медни тръби, Лентоотрезни машини, Заваръчен цех и Цех за прахово боядисване.

 

„Металообработващи услуги“
Рязане, Разкрой, Перфориране и Огъване на листова стомана, профили и тръби от въглеродна и хромникелова стомана, Заваряване и сглобяване на детайли, Прахово боядисване на метални изделия
3D Проектиране и изготвяне на производствена документация

СЕРТИФИКАТИ

ЕНЕРКО БГ ООД изпълнява проект BG16RFOP002-6.002-0550-C01- “ Възстановяване на МСП чрез подобряване на енергийната ефективност

Дата на стартиране  

16.09.2022

Дата на приключване

16.07.2023

Стойност на бюджета в лева:

Общо

257  000 лева

 

Финансиране от ЕС

Чрез ЕФРР 128 500 лева

Национално финансиране

0 лева

Общата цел на Проекта е Предоставяне на фокусирана подкрепа на българските малки и средни предприятия за възстановяване от икономическите последици от разпространението на пандемията COVID-19 чрез подобряване на енергийната им ефективност.